Lazer, ışığın belli basamaklardan geçirilerek birçok tedavi işleminde kullanılan şeklidir. Kesmek, yakmak, parçalamak gibi işlemlerde kullanılır. Gözün en ön kısmından ve en arkadaki sinire kadar her basamağında kullanılır.
Göz tedavisinde lazer teknolojisinin aktif olarak kullanılmaya başlanmasıyla devrim niteliğinde gelişmeler gerçekleşmiştir.
Lazer tedavi ile diyabetik retinopati, katarakt, katarakt sonrası, glokom ve gözlükten kurtulma ameliyatları başarılı bir şekilde yapılabilmektedir.
Normalde 40 yaş öncesi herkes uzak ve yakını gözlüksüz görür. Eğer görme problemi varsa ya uzağı görememe (miyop) ya da hem uzak hem yakını görememe şeklinde (hipermetrop) ortaya çıkar. Hem miyop hem de hipermetrobun “astigmat” dediğimiz, şeklin düzensiz görülmesine neden olan kusurları da vardır.
Kırklı yaşlardan önce kullanılan gözlükler hem uzak hem de yakını görmeyi sağlar. Bu yaştan sonra “presbiyopi” denilen yakını görememe problemi başlar. Miyop olanlar diğerlerinden farklı olarak kırk yaşından sonra da yakını gözlüksüz görebilirler.
Kendiliğinden (idiyopatik - yapısal) ortaya çıkabildiği gibi çeşitli hastalıklar veya bazı ilaç kullanımlarından sonra da oluşabilmektedir. Başlangıçta hastanın fark edebileceği belli bir şikâyet oluşmadığı için teşhis koymak gecikebilmektedir. Özellikle 40 yaş sonrası muayenelerde mutlaka göz tansiyonu ölçülür.
Teşhis tansiyon ölçümü ile koyulur. Tedavisi olan bir hastalıktır. Tedavi altında olan hastalarda genellikle gözde bir problem oluşturmaz. Düzensiz tedavi olanlar ya da tedavi olmayanlarda ilerleyici bir hasar oluşur. Tedavi olmayan hastalarda hastalık ilerler ve sonunda körlük oluşur. Erken tedavi olan ve tedavi yapılan hastalarda hastalık kontrol altında olacağından problem oluşmadan yaşamlarına devam ederler.
Gözün tabakalarından biri olan uvea'nın iltihaplanmasıdır. Ön, arka ya da bütün uvea'nın iltihaplanması şeklinde olabilir. Daha çok ön üveit şeklinde karşımıza çıkar.
Bulanık görme gözde kızarıklık ve ağrı şeklinde başlar. Bazen göz tansiyonuna sebep olabilir. Tedavisi olan bir hastalıktır. Kronik bir hastalık olduğu için zaman zaman tekrarlayabilir. Romatizmal hastalığı veya bağışıklık sistemi bozukluğu olanlarda daha sık görülür.
Tedavisi mutlaka göz hekimi tarafından yapılır ve takip altına alınır.
Vücutta aşırı ölçüde yağ birikmesi olan şişmanlık ya da diğer adıyla obezite; günümüzde tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Birçok kronik hastalık arasında obezite, tedavi olasılığı yüksek olan durumlardan biridir.
Gözün çeşitli tabakalarında biri ya da bir kısmını tutan mikroplar tarafından oluşturulan iltihaplı bir durumdur. İltihaplanma bakteri, virüs, mantar veya parazitler tarafından oluşabilir. Genellikle tedavi ile hastalık iyileşir.
Göz enfeksiyonu tedavilerinde doktor kontrolü şarttır. Enfeksiyon tamamen bitene kadar ve göz mikroplardan temizlenene kadar ilaç tedavisine devam etmek gerekir.
Şaşılık, İki gözün aynı yöne bakarken paralel olmayışıdır. Bir ya da daha fazla adalenin çeşitli nedenlerle koordinasyon sağlayamadığı durumlarda ortaya çıkar. Kaymalar farklı yönlere doğru olabilir. Bebek ve çocuklarda yüksek dereceli gözlük ihtiyacı da kayma yapabilmektedir. Gözlük ihtiyacına bağlı kaymalarda gözlük takılınca kayma düzelir. Diğer kaymalarda tedavi cerrahidir.
Göz adalelerindeki probleme bağlı kaymalarda cerrahi tedavi iyi sonuç verir. Göz sinirlerine bağlı kaymalarda ameliyat kısmen başarılı olur.
Şaşılıkta en önemli problem göz tembelliğidir. Bu yüzden hastalara göre değişmekle birlikte, cerrahi tedavi bir an önce yapılmalıdır. Kayan göz tembel kalacağı için erken yapılan ameliyatlar tembelliğin de düzeltilir. Sekiz on yaşlarından sonraki kayma düzeltileceği ameliyatlar sadece şaşılığı düzeltir tembelliği düzeltmez. Tembellik gözlük takmaya rağmen bir (bazen) iki gözün görmesinin az olması demektir. Tembelliğin düzeltilebilmesi için öncelikle kayma varsa kaymanın düzeltilmesi ve gözlük ihtiyacı varsa gözlük takılması gerekmektedir. Tedaviye ne kadar erken başlanırsa başarı o kadar iyi olur.
Göz sinirinin görme fonksiyonlarını değerlendirilmesidir. Glokom veya diğer adıyla göz tansiyonunu takip ederken kullanılan en değerli tetkiktir.
Görme alanı testi, göz sinirleri hakkında bilgi verdiği için beynimizin bazı bölgelerinin değerlendirilmesinde kullanılır.
Gözlük yerine kullanılabilen gözün en ön kısmı olan kornea üzerine şapka gibi yerleştirilen ve gözlüksüz görebilmeyi sağlayan materyaldir.
Kontakt lens çeiştleri;
- Günlük
- Aylık
- Uzak - yakın bir arada
- Astigmatlı
- Pediatrik
- Gece kalabilen
- Yüksek numaralı
- Uzun süreli
Hastanemiz, Düzce'nin dört bir yanından gelen hastalar için son teknoloji kapsamlı bakım ve özel hizmetler sunmaktadır.
İnovasyon bilimi ile son teknoloji cihazlarımızla klinik tıp arasında köprü kuruyoruz.