POLİKLİNİKLER

PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİ

Psikiyatri, insan psikolojisi ile ilgilenen ve ruh hastalıklarının teşhis ve tedavisiyle ilgilenen uzmanlık alanıdır. Psikiyatrik hastalıkların tanısı için klinik görüşmelerden, muayenelerden, laboratuvar tetkiklerinden ve görüntüleme yöntemlerinden yararlanılır. Psikiyatrik hastalıklar, farmakoterapi (ilaçla tedavi) ve psikoterapi (ruhsal tedavi) yöntemleri ile tedavi edilir.
.
Özel Düzce Göz Merkezi alanında uzman kadrosuyla ve son teknoloji cihazlarıyla Düzce ve çevresine hizmet vermektedir.

Özel Düzce Göz Tıp Merkezi, uzman doktorları, tecrübeli ve güler yüzlü personelleri ile hizmet vermeye devam etmektedir. Tıp merkezimizde poliklinik ve ameliyat hizmetleri verilmektedir.

Depresyon

Depresyon; düşünceler, davranışlar ve duygulara ilişkin bozukluklarla seyreden ve oldukça yaygın görülen bir psikiyatrik hastalıktır. Depresyon hastalarında sürekli üzgün ve mutsuz bir ruh hali, daha önceden zevk alınan aktivitelere karşı ilgi kayıpları, uyku düzeninin bozulması, iştah kaybı gibi sorunlar gözlenir. Bilişsel tedavilerle kontrol altına alınamayan depresyon olgularında ilaç tedavileri ile başarı elde edilebilir.

Ön Muayene

Tahlil ve Araştırma

Tanı ve Tedavi

Bipolar Bozukluk

Manik depresif hastalık ya da iki uçlu duygudurum bozukluğu olarak da bilinen bipolar bozukluk, duygudurumda keskin iniş çıkışlara neden olur ve kişinin hayatını ciddi anlamda etkiler. Manik dönemde hasta taşkınlık gösteren bir karaktere bürünür, depresif olarak adlandırılan dönemde ise çökkünlük yani depresyon haline girer. Atak dönemleri dışında hastanın ruh hali tamamen normaldir ve herhangi bir taşkınlık veya çökkünlük hali gözlenmez. Hastalığın tamamen yok olması veya hastalık dönemlerinin kısalması için ilaç tedavisi uygulanması gerekir.

Ön Muayene

Tahlil ve Araştırma

Tanı ve Tedavi

Obsesif Kompulsif Bozukluk

Obsesif kompulsif bozukluk (OKB) hastanın obsesyon olarak adlandırılan rahatsızlık verici düşüncelere odaklanması, bunun neticesi olarak da rahatsızlıktan kurtulmak amacıyla kompulsiyon adı verilen sürekli davranışlar edinmesidir. Obsesif kompulsif bozukluk beynin bazı kısımlarının olması gerekenden fazla aktivite göstermesi nedeniyle ortaya çıkabileceği gibi bireyin geçmiş yaşamında travma meydana getirebilecek kötü bir olay yaşamış olması sonucunda da gelişebilir. Hastaların kendiliğinden iyileşmesi genellikle mümkün olmadığından tedavi amacıyla ilaç tedavisi ile birlikte davranış terapileri uygulanır.

Ön Muayene

Tahlil ve Araştırma

Tanı ve Tedavi

Sosyal Fobi

Bir kaygı bozukluğu olan sosyal fobi, toplum tarafından yargılanma ve beğenilmeme korkusuna bağlı olarak sosyal ortamlarda bulunmaktan kaçınma isteği ile karakterizedir. Bu hastalar toplumdaki bireylerin kendileri hakkında beceriksiz, aptal, çirkin gibi olumsuz yargılamalar yapacağı düşüncesiyle toplum karşısında konuşma yapmaktan, yemek yemekten veya bir kişiyle karşılıklı konuşmaktan büyük bir korku duyarlar. Tedavide en büyük rol psikoterapiye ait olmakla birlikte gerekli durumlarda ilaç tedavileri de uygulanabilir.

Ön Muayene

Tahlil ve Araştırma

Tanı ve Tedavi

Yeme Bozuklukları

Beden algısı ve benlik saygısında düşüşe bağlı olarak bireylerde Anoreksiya Nervoza ve Bulimiya Nervoza adlı yeme bozuklukları gelişebilir. Anoreksiya Nervoza'da aşırı zayıf bir bedene sahip olmak istemeye bağlı olarak çok düşük kalorili beslenme, yüksek yoğunlukta ve aşırı düzeyde egzersiz yapma, zayıflamak için laksatif (ishal yapıcı) ilaçlar kullanma gibi davranışlar söz konusudur. Bulimiya Nervoza'da ise aşırı yeme atakları, ardından gelen pişmanlık hissi ile istemli olarak kusma davranışı vardır. Tıpkı Anoreksiya Nervoza'da olduğu gibi zayıflama arzusu ile laksatif kullanımı, aşırı egzersiz ve aç kalma davranışları görülmekle birlikte Anoreksiya Nervoza'dan farklı olarak Bulimia Nervoza hastaları hafif şişman veya normal kilodadır. Tedavide psikiyatrik tedavi en önemli paya sahip olup hastalığa bağlı olarak gelişen komplikasyonlar ve beslenme düzeninin sağlanabilmesi için farklı tıbbi birimlerden de destek alınır.

Ön Muayene

Tahlil ve Araştırma

Tanı ve Tedavi

Şizofreni

Şizofreni; bireyin gerçek ile gerçek olmayan durumlar ve olaylar arasındaki ayrımı yapmasını engelleyen, beynin olağan düşünmesini zorlaştıran, bu nedenle davranışlarını ve duygularını kontrol altında tutmasını engelleyen bir psikiyatrik hastalıktır. Gelişme sürecinde oldukça yavaş seyreden hastalık, gerekli önlemlerin alınmaması halinde oldukça ciddi sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle hastalığın erken dönemlerinde tedaviye başlanması oldukça önemlidir. Hastalığın ilerlememesi için antipsikotik ilaçlar ile psikoterapiler birlikte uygulanır. Hastalığın düzeyine göre bazı durumlarda yatarak tedavi gerekebilir.

Ön Muayene

Tahlil ve Araştırma

Tanı ve Tedavi

Omuz ve Dirsek Cerrahisi

Madde bağımlılığı, vücudun normal işlevlerini yerine getirmesini zorlaştıracak uyuşturucu maddelerin kullanılmasıdır. Madde bağımlısı, kullandığı maddenin vücuduna zarar verdiğini bilmesine ve hissetmesine rağmen yoksunluk duygusuna kapıldığından uyuşturucu madde kullanımının önüne geçemez. Bu durum zaman geçtikçe zararlı maddenin kullanımının ve dozunun artmasına sebep olur. Madde bağımlılığının tedavisi hastanelerde yürütülür ve bağımlılığın seviyesine göre tedavi süresi 2-6 hafta arasında değişir. Hastanede uygulanan ilaç tedavisinin ardından psikiyatrik tedavi devam eder ve böylece hastanın da istikrarlı olması durumunda madde bağımlılığı tedavi edilebilir.

Ön Muayene

Tahlil ve Araştırma

Tanı ve Tedavi

Cinsel İşlev Bozuklukları

Kadınlarda vajinismus, erkeklerde sertleşme sorunları, erken boşalma gibi cinsel işlev bozuklukları psikolojik sorunlardan kaynaklanabilir. Bu gibi sorunlarla sağlık kuruluşlarına başvuran bireylerde yapılacak jinekolojik ve ürolojik muayeneler sonrasında herhangi bir patolojik bulguya rastlanamaması durumunda psikiyatrik tedaviye başvurmak gerekebilir.

Ön Muayene

Tahlil ve Araştırma

Tanı ve Tedavi

Üst Ekstremite Cerrahisi

Doğal afet, kaza, taciz, işkence, saldırı gibi travma oluşturan olaylardan sonra uykusuzluk, anıların sürekli olarak hatırlanması, kolay irkilme, kabus görme ve geleceğe karşı umutsuzluk gibi durumların yaşanması, travma sonrası stres bozukluğu olarak adlandırılır. Bazı durumlarda buna depresyon ve anksiyete bozuklukları da eşlik edebilir. Hastalığın tedavisinde psikoterapiler ve ilaç tedavisi yer alır.

Ön Muayene

Tahlil ve Araştırma

Tanı ve Tedavi

DOKTORUMUZ

SAĞLIĞINIZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ; ÇÜNKÜ BİZ SAĞLIĞINIZI ÖNEMSİYORUZ...

Uzm. Dr.
Murat ÖZCAN

Sağlıklı Kalın

Hastanemiz, Düzce'nin dört bir yanından gelen hastalar için son teknoloji kapsamlı bakım ve özel hizmetler sunmaktadır.

#1 Düzce Göz Tıp Merkezi

İnovasyon bilimi ile son teknoloji cihazlarımızla klinik tıp arasında köprü kuruyoruz.

Çalışma Saatleri

  • Pazartesi-Cuma08:00-17:30
  • Cumartesi08:00-13:00
  • Pazar ve Resmi TatilSadece Acil Çağrı

BİZ KİMİZ ?

"Hastalarımızın ve ailelerinin ihtiyaçları doğrultusunda"

Özel Düzce Göz Tıp Merkezi, uzman doktorları, tecrübeli ve güler yüzlü personeli ile hizmet vermeye devam etmektedir. Tıp merkezimizde on bir branşta poliklinik ve üç branşta ameliyat hizmetleri verilmektedir.

Özel Düzce Göz Tıp Merkezi hastalarına daha iyi hizmet verebilmek için, son sistem cihazlar ile donatılan kendi binasını inşaa etmiş ve 2017 yılı başında kendi binasına taşınmıştır.

Randevu Hattı : +90 (380) 524 50 54

13

+

UZMAN DOKTOR

50

+

SAĞLIK PERSONELİ

15

+

YILLIK TECRÜBE

80,000

+

HASTA TEDAVİSİ

Sağlığınızı yeniden nasıl harika hale getirebilirsiniz?

Özel Düzce Göz Tıp Merkezi
01

RANDEVUNUZU ALIN

Düzce Göz Tıp Merkezi
02

ÖN MUAYENE EDELİM

Düzce Göz Tıp Merkezi
03

TAHLİLLERLE ARAŞTIRALIM

Düzce Göz Tıp Merkezi
04

TANI ve TEDAVİYLE SORUNLARINIZI GİDERELİM

BİZE ULAŞIN

2007'den bugüne sizlerleyiz...

ADRES
Kültür Mah. 718 . Sok. No: 22/5 (Yunus Market Arkası)
Merkez / DÜZCE, PK 81010

DUYURULAR

Ocak 2022

Mayıs 2022

ÇALIŞMA SAATLERİMİZ
  • Pazartesi-Cuma:08:00 - 17:30
  • Cumartesi08:00 - 13:00
  • Pazar ve Resmi TatilSadece Acil Çağrı